Zadel Assortiment

Boomzadel

Ik stop met de verkoop van Boomzadels, niet omdat ik niet meer achter de producten sta, maar om mijn eigen gezondheid.  Ik heb op dit moment ngo enkele voorraad/demo zadels welke eventueel te passen zijn. 

Ik controleer nog wel boomzadels. 

Ieder paard veranderd door zijn/haar paardenleven heen.  Een zadel is een grote investering en een heel belangrijke verbinding tussen ruiter en paard. Om vrij van blessures te blijven en optimaal te kunnen blijven bewegen dient een zadel door de tijd heen goed te kunnen volgen en dus te kunnen worden aangepast. 

In mijn assortiment richt ik mij dan ook vooral op flexibele zadelsystemen. Dit houdt in dat de zadelmerken waarmee ik werk zich goed laten aanpassen op de groei en ontwikkeling die een paardenlichaam doormaakt in zijn leven. 

Ieder merk heeft zijn eigen manier en idee waarop het zadel aan te passen is en daardoor voordeel bied. Enkele merken werken met flexibelere materialen als bijvoorbeeld een lederen boom welke de rug vorm van een paard goed kan volgen, weer andere werken met thermoplatische bomen en verstelbare kopijzers. 

In mijn visie moet een paard zich door het leven heen kunnen ontwikkelen, hierin moet een zadel binnen ‘normale’ omstandigheden kunnen meegroeien.