Wintec zadels

Wintec Zadels

Wintec zadels

Wintec is een zadelmerk wat al jaren op de markt is. Wintec is door de jaren heen ontzettend innovatief geweest en heeft zich heel erg door ontwikkeld. Begin 2020 is de nieuwe HART  lijn op de markt gekomen. Het nieuwe HART systeem ( Horse And Rider Technology)stelt nieuwe normen in op het gebied van comfort en prestatie en helpt de ruiter een perfecte houding aan te nemen.

De nieuwe modellen zijn uitgerust met het nieuwe Equileather®, een synthetisch materiaal dat ontwikkeld is om lichter van gewicht te zijn en voor een betere grip in de zit. De kussens zijn nog zachter en comfortabeler dan de eerdere modellen. De zadels hebben door de nieuwe look en aanpassingen een luxe uitstraling en zitten extra lekker. Het vertrouwde cairsysteem in de kussens is niet veranderd.  

Wintec zadels zijn van kunststof, wat meerdere voordelen heeft.  Kunststof is lichter, diervriendelijk  (geen dier voor gestorven) en onderhoudsvriendelijk.

Wintec maakt gebruik van de mogelijkheid om de kopijzers makkelijk te wisselen, het zo genoemde EASY CHANGE® Gullet Systeem. In de standaard range is het mogelijk om tot 2xW te gaan qua grote. Voor de paarden die breder zijn is er een “Wide” range ontworpen, hierbij kan er tot 4XW worden gegaan.

Ik ben van mening dat een zadel in de basis voor 95% moet passen, dus dat de boomvorm klopt bij de rug van het paard op stand en beweging.  Soms mist een paard nog wat bespiering of is de bouw iets afwijkend waardoor er  toch een kleine aanpassing gemaakt moet worden. Dit kan met losse shims welke in de kussens kunnen worden geplaatst, hiermee kunnen we wat kleine aanpassingen doen om de pasvorm 100% te krijgen. De gele shims worden ook wel het EASY CHANGE® Riser Systeem genoemd. 

De boom welke gemaakt is een Elastiflex boom, welke ondanks dat het onder de noemer “boomzadel” zadel valt, wel de mogelijkheid geeft om beweging te kunnen volgen van ruiter en paard. Daarnaast heeft Wintec unieke CAIR-systeem in de kussens, hierdoor kunnen de kussens kleine oneffenheden en beweging van het paard goed volgen en zich direct aanpassen.

Het Cair kussen systeem lijkt in de praktijk voor meerdere paarden een echte uitkomst te zijn. De druk wordt goed verdeeld, de kussens blijven zacht en de spieren krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen. De kussens worden in hetzelfde gedeelte van het zadel geplaatst als de vulling van traditioneel wol gevuld kussen. De druk wordt over de gehele lengte verdeeld, wat druplekken voorkomt. Dit revolutionaire kussensysteem biedt tal van voordelen:

  • Cair® luchtkussens behouden hun vorm in tegenstelling tot traditionele vulling die met de tijd inzakt en zich onevenwichtig verdeelt.
  • Cair® luchtkussens hebben geen aanpassing of speciaal onderhoud nodig en vragen geen her opvulling.
  • Cair® luchtkussens passen zich steeds aan naar de vorm van het paard.

De volgende paszadels zijn beschikbaar, Prijzen zijn afhankelijk van het model, maar vanaf € 645,00 (Door Corona kan de levertijd langer zijn dan normaal, ik heb enkele zadels wel op voorraad. )

Liever Leer? of Half Leer? Kijk dan bij de Arena zadels of Bates. Deze hebben hetzelfde HART en CAIR systeem in hun modellen zitten. 

Wintec Demo Zadels

Wintec Isabell Werth
Wintec Isabell Werth HART € 1229,00
Wintec Veelzijdigheid 500
Wintec 500 Veelzijdig HART € 665,00
Wintec Pro dressuur
Wintec PRO dressuur HART € 699,00
Wintec Pro dressuur
Wintec 500 Dressuur HART € 699,00
Wintec Wide dressuur HART
Wintec PRO Wide Dressuur HART € 1079,00
Wintec 2000 Veelzijdig HART
Wintec 2000 Veelzijdigheid HART € 815
Wintec 500 pony 15" HART € 645,00
WIntecLite Veelzijdigheid Pony
WintecLight veelzijdigheid HART pony € 645,00