LeTek - Tekna

LeTek en Tekna

TEKNA® – bekend om het combineren van traditionele zadelmakerij met de modernste technologie. Met de LeTek zadels zet het bedrijf de volgende stap door leer, al eeuwenlang een klassiek materiaal in de zadelindustrie, te combineren met het modernste Quik Clean (kunstleer ) materiaal om een volledig nieuw product te creëren.tekna

Het zadel behoudt zo het uiterlijk en het comfort van een traditioneel leerproduct met de voordelen op het gebied van duurzaamheid en verzorging van het synthetische Quik Clean-materiaal. Letek is een onderdeel van Tekna zadels.  

Tekna Zadels hebben vier lijnen namelijk: 

  • Letek Excellent is de luxe lijn van Tekna Saddlery. De Letek Excellent zadels zijn volledig gemaakt van kalfsleder en geschikt voor iedere ruiter die graag comfort en luxe wil combineren. De kussens zijn opgebouwd uit foam en wol en nagenoeg onderhoudsvrij. Het zadel is voorzien van een verwisselbaar kopijzer, waardoor het zadel gemakkelijk is aan te passen.
  • Letek Plus is half lederen/ Kunststof versie. Net als de LeTek heeft het zadel kuststof kussens. De Plus-lijn heeft echter een zweetblad van volledig generfd leder. De singelstoten zijn van steviger sterk leder gemaakt. 
  • Letek is de half lederen / half kunststof variant van Tekna Saddlery. Letek combineert kalfsleder met kunststof. De bovenzijde van het zadel is gemaakt van kalfsleer. De onderzijde, zoals het zweetblad en de kussens zijn gemaakt van kunststof. De singelstoten zijn van leder. Ook dit model heeft nagenoeg onderhoudsvrije kussens. Het kopijer is verwisselbaar
  • Tekna is de basic uitvoering van Tekna Saddlery, en is ideaal voor jongere ruiters, veganisten of mensen met een smaller budget. Het zadel is volledig gemaakt van kunststof en heeft een verwisselbaar kopijzer.

Bij de LeTek zadels van Tekna® wordt het beste van een lederen zadel gecombineerd met de voordelen van een synthetisch zadel.

De LeTek S-Line bestaat uit een lichtgewicht dressuur-, spring- en veelzijdigheidszadel. Alle drie de zadels zijn voorzien van een flexibele zadelboom met het Tekna® Quik Change systeem. Het voordeel van dit systeem is dat het kopijzer eenvoudig verwisseld kan worden als het paard een andere maat nodig heeft.

Daarnaast heeft Tekna voor de ponyruiters ook nog een Tekna Club model gemaakt. Dit een simpel veel zijdigheidszadeltje wat voor veel pony ruiters en pony’s een uitkomst is.

Prijzen Tekna / Letek vanaf: € 779,00 tot € 1680,00

Pas modellen beschikbaar:

Letek springzadel
Letek Plus springzadel € 1099,00
Letek veelzijdig
Letek Veelzijdigheidszadel €879,00
Tekna
Tekna Club Pony €445,00