Tarieven

Pasconsulten

Onderstaande prijzen zijn inclusief (21% BTW), maar exclusief bijkomende reiskosten.  Doordat ik op halve dagen werk is een route in sommige gevallen niet meer mogelijk. Vanaf Augustus 2021 worden reiskosten dan niet meer gedeeld. U kunt uw reiskosten hieronder bekijken.

Reiskosten:

0-5 km € 5,00
6-15 km € 12,50
16-30 km € 22,50
31-45 km € 35,00
46-60 km € 45,00

\Adressen meer dan 75 km enkele reis vanaf Havelterberg 0,55 cent / km 

Er kan worden gepind of contant. it om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en daarvoor een eerlijke prijs te rekenen. Twijfelt u eraan welk tarief voor u van toepassing is neem gerust contact op. 

Voor wie?

 • U bent op zoek naar een nieuw of ander zadel en weet ongeveer waar u naar op zoek bent.
 • U heeft een +/- 3  zadels op het oog en uw wilt deze graag proberen of wilt advies over welke zullen passen.
 • U heeft een jong paard en wilt voor het inrijden kijken met welk zadel dit zou kunnen.

Het consult:

 Het consult duurt maximaal 2,5 uur. De ervaring leert dat er in 2,5 uur een goed beeld te krijgen is van welke zadels wel/niet geschikt zijn. Om het welzijn van uw dier staat voorop, langere tijd stilstaan, wisselingen van zadels en opstijgen is voor een paard er intensief. Daarom werk ik per 1 januari 2021 niet meer met langere consult tijden. Wel kan er een vervolg consult worden geboekt zodat we op een ander moment nog een aantal aanpassingen/opties kunnen doornemen. Hiervoor reken ik een uur tarief van 45 per uur, deze moet wel binnen een maand na 1e afspraak worden ingepland. 

>>Deze wil ik 

Voor wie?

Het welzijn tijdens een pasconsult staat voorop. Uit de ervaring blijkt dat het intensief is voor een paard. Langdurig stilstaan, diverse zadels te moeten passen en diverse malen op en af te stappen zijn erg vermoeiend. (ook voor u als ruiter.) Daarom hebben we besloten om max 2,5 uur te rekenen voor een consult. 

Wilt u nog wat extra tijd op een ander moment of toch nog een keer enkele zadels proberen? Dan is een vervolg consult een optie. De kosten zijn gereduceerd en worden per uur gerekend. U dient wel een afspraak binnen een maand te kunnen opvolgen. Voor consulten verder weg is dit wel in overleg. 

Wanneer?

 • U heeft een pasconsult gehad, maar u heeft nog geen duidelijke keuze kunnen maken.
 • U heeft een controle of consult gehad echter waren de omstandigheden niet goed genoeg voor het volledig afronden, passen of aanmeten. 
 • U wilt een ander zadel bij nader inzien alsof iets anders proberen.
 • U wilt nog een keer het zadel uitproberen voor aankoop.
 • U wilt naast een ander zadel ook uw huidige zadel gecontroleerd en bijgevuld hebben.

Let op: Dit tarief is alleen geldig binnen 1 maand na de eerste afspraak. 

>>Deze wil ik 

Voor wie?

 • U heeft een eigen boom of boomlooszadel en wilt deze gecontroleerd hebben. (kleine wol aanpassingen zitten er bij in) .
 • U heeft een zadel 2e hands aangeschaft en wilt weten of deze goed is en of het wel goed ligt. Hierbij is het bij boomzadels wel een risico dat ik het niet altijd passend krijg en dus kan aangegeven dat het niet voldoed.

Consult

Een standaard pasconsult maar puur gericht op uw eigen zadel. Er wordt wel gereden.  Consult neemt ongeveer 1.5 uur in beslag. 

Let op: Wanneer blijkt dat uw eigen zadel niet passend te krijgen is, kan er gekeken worden naar een ander model. De kosten van een normaal pasconsult zullen dan in rekening worden gebracht, mits er tijd voldoende is.  Anders dient er een nieuwe afspraak te worden ingepland.

>>Deze wil ik  

Voor wie?

 • Dit tarief is alleen geldig voor klanten (paard-zadelcombinatie) waarvan het vorige consult (door ZadelWijzer of Boomlooszadelpasservice) niet langer dan 12 maanden geleden is.

Consult

Dit consult duurt maximaal 1 tot 1,5 uur. 

 • Opmaat persen van boom (kan niet bij alle zadels)     €55,00
 • Kleine wol aanpassingen spot/vlokking zitten bij de prijs is. 
 • Grotere wol aanpassingen €35,00
 • Opnieuw vullen zadel (met 100% wol) € 275,-
  Inclusief  afpassen en een nacontrole binnen 12 weken
Boomloos

Werkgebied en Reiskosten: 

De reiskosten zijn zie bovenstaand. 

U bent altijd welkom om bij ons aan huist te komen passen, dit wel op afspraak.

Ik probeer waar mogelijk reiskosten te delen met andere deelnemers.

Werkgebied is voornamelijk Noord en Midden Nederland (Drenthe, Overijssel,  flevoland, Noord-Oostpolder,  Friesland en Groningen)

Ik werk in bovenstaande gebieden, bij uitzondering reis ik verder, maar dan op aanvraag. Uiteraard kunt u mij benaderen voor vragen of een doorverwijzing naar een collega. 

Woont u verder weg, twijfelt u of ik wel/niet bij u kom, stuur mij een mail om te overleggen.