Seabis Zadels

Seabis Zadels

Seabis

Seabis is een Duits gepasioneerd bedrijf wat staat voor kwaliteit, duurzaamheid en hoge service. Al jaren proberen ze input vanuit de sport terug te brengen in hun zadels. Zo hebben ze meerdere samenwerkingen met topruiters zoals bijvoorbeeld Carl Hester.
Seabis importeert al jaren enkele bekende modellen van Riuz Diaz naar Europa. Sinds enkele jaren worden ook onder hun eigen naam in Europa

 een groot gedeelte van hun modellen geproduceerd.

Concept

Bij Seabis zijn er meerdere modellen welke met twee type bomen worden gemaakt

.
Zo is er een boom voor de wat rondere/bredere paarden en een boom die wat meer g

ericht is het ‘sport’ paard.
Groot voordeel van de bomen van Seabis is de flexibiliteit in de boom. Hierdoor kan de boom bewegingen van de rug van het paard prachtig volgen.
Daarnaast maken ze gebruik van het X -change concept waardoor er makkelijk een ander type kopijzer in het zadel te zetten is. Door deze twee geweldige eigenschappen is het zadel maximaal aanpasbaar om een normale verandering in uw paard te kunenn volgen. De boommaten gaan redelijk breed dus ook voor de rondere paarden een echte uitkomst.

X change system

 

Zadels

Seabis heeft een grote voorraad, hierdoor zijn vele modellen uit voorraad leverbaar. Wanneer je andere kleuren wilt (zoals voor de dressuur zadels bijvoorbeeld bruin)  of extra opties dan is dat op bestelling. Dit duurt gemiddeld een 3 maand.

Seabis zadels zijn gevuld met synthetische wol van hoge kwaliteit. Zadels hebben een hele fijne pasvorm voor paard en zitten voor de ruiter uiterst comfortabel, geven voldoende steun maar beperken het kunnen bewegen niet.

Seabis heeft dressuur en Springzadels in hun assortiment. Kijk op hun site voor alle modellen!

Passen/aanmeten

Ik heb enkele zadels standaard in mijn pasassortiment. Mocht u belangstelling hebben om een ander model zadel of maat te passen/kopen. Dan kan ik voorafgaand aan het pasconsult een aantal modellen laten komen. Deze kunnen dan gepast worden en eventueel gelijk gekocht.

Zadels welke ik in mijn bus mee heb:

  • Seabis Carina 17,5″
  • Seabis Calvia 17,5″ en 17″
  • Seabis Vigo 17,5″
  • Seabis Vigo Pro 17,5″

Prijzen:

Prijzen verschillen per model/opties. Dressuur modellen zijn vanaf €2050,00 de Springzadels vanaf €1850,00

Seabis Calvia
Seabis Calvia / Calvia Pro. Dressuur welke gelijke zit heeft als de Carina. Maar door meer frontkussen geschikt is voor de paarden breed zijn maar wel meer schoft hebben.
Seabis Carina
Seabis Carina / Carina Pro. Dressuur model die het wat vlakkere mooi terug lopende kussen geschikt is voor de wat rondere type paarden.
Seabis Vigo
Seabis Vigo / Vigo Pro. Model met wrong op het zweetblad. Zadel heeft een anatomisch wat terug gesneden kussen voor maximale schouder vrijheid.