EDIX® Soft Tree Zadels

EDIX® Soft Tree Zadels

EDIX®

EDIX® is een Nederlandse leverancier die al jaren ervaring heeft met het ontwikkelen en produceren van producten voor de paardensector.

EDIX heeft meerdere boomloze en flexibele zadels op de markt gebracht.  Ik beperk mij tot de Soft Tree modellen binnen mijn bedrijf.

Soft Tree zadels

De EDIX Soft-tree zadels worden zo genoemd omdat het zadel meer gestructureerd is, in vergelijking met veel andere boomloze zadels. Toch is het EDIX Soft tree concept gezien nog steeds een volledig boomloos zadel vanwege het ontbreken van een regide boom.

Opbouw

De Soft Tree zadels zijn opgebouwd uit verschillende flexibele zachte schokabsorberende lagen en met synthetische wol gevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard.
Dankzij deze constructie biedt het EDIX®  soft tree concept voor de ruiter een smalle en uitgebalanceerde zit en biedt nog steeds een grote flexibiliteit en ruimte voor de wervelkolom voor bewegingen van het paard.
Het EDIX Soft Tree zadels maken gebruik van een verwisselbaar kop ijzersysteem. Daarnaast zijn de synthetische wolgevulde panelen opnieuw of bij te vullen.  De zadels zijn ondanks hun traditionele look wel heel erg flexibel en kunnen veranderingen door groei, training of ziekte heel goed volgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om (tijdelijk) de zadelpositie te ondersteunen en of te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadeldek waarin op het paard en de ruiter inlagen zijn voorzien.

De zadels worden geleverd met een volledige kopijzer set en 3 opties voor singelstoten.

Edix zadel
Edix zadel
tudor edix onderkant

Matriaal en specificaties

  • EDIX zachte boomzadels zijn gebouwd van hoogwaardige flexibele en schokabsorberende lagen voor drukverdeling
  • gemaakt van hoogwaardig zacht Turks leer
  • panelen gevuld met synthetische wol, waardoor ze opnieuw kunnen worden gevuld
  • mono flap zadels (op spring variant na)
  • EDIX singelsysteem
  • complete set verwisselbare voorboogjes
  • draagvlak van de lederen panelen, 17” inch-42cm / 17.5”- 44cm / 18”- 46cm

Voor wie

EDIX Soft tree zadels zijn prachtige luxe zadels.  De Tudor en Emir zijn gemaakt van luxe gedoubleerd leder.  Dat maakt dat de zadels veel comfort bieden en wat meer grip geven.

De soft tree zadels zijn zeer compact en zijn daarom geschikt voor paarden met kort opleg vlak. Door het korte front kussen ook zeer geschikt voor de paarden die maximale schoudervrijheid nodig hebben.  Deze zadels doen het vooral heel goed op de wat meer rondgeribde paarden. Maar heb inmiddels ook al enkele sportpaarden met hogere schoften met veel succes onder dit zadel lopen. 

Voor de ruiter geven de zadels een prettige zachte zit. Door de opbouw van het zadel heeft de ruiter een smaller zitgevoel. 

Dit zadel is geschikt voor de ruiter die kwaliteit wil, looks van normaal zadel maar wel het gevoel van maximale flexibiliteit wil gehouden. 

Beschikbare pasmodellen:

EDIX Tudor

Het populaire dressuur model Tudor, is een fijn zadel wat voor veel ruiters een goede optie is. De Tudor geeft een stabiele zit, maar wel genoeg vrijheid om te kunnen bewegen en mee te gaan met de beweging.

Zadel is monoblad en gemaakt van gedoubleerd leder.  Er zitten Kniepockets in het zweetblad waarin de wrong op de juiste positie voor de ruiter kan worden geplaatst. 

€1595,00

EDIX tudor

EDIX Yasir

De EDIX Yasir is vervaardigd van hoogwaardig soepel Turks soft leder en door de prachtige gedecoreerde Butterfly zadel flappen. Het zadel is qua pasvorm voor het paard gelijk aan de Todur. 

Het verschil voor de ruiter zit hem metname in het gestikte zweetblad en de hooggeplaatste stevige bovenbeenwrong die op het blad is geplaatst. 

€1595,00

EDIX Emir

De Emir is het veelzijdigheids model van de Soft Tree lijn van EDIX. Het zadel is qua opbouw gelijk aan de Tudor, maar heeft een wat korter zweetblad en wat meer open zit. Het zadel geeft veel steun en comfort. Is gemaakt van luxe gedoubleerd leder. 

Prijs : €1595,00

EDIX Emir