Arena Zadels

Arena Zadels

arena logoDe Arena zadels zijn sinds januari 2020 nieuw op de Nederlandse markt.  Arena zadels zijn gemaakt van ambachtelijk gelooid Europees leder maar hebben synthetische en onderhoudsvriendelijke kussens van de Wintec zadels. De Arena zadels zijn luxe zadels en hebben een hele fijn pasvorm voor het het paard. 

Er zijn drie modellen: Spring, dressuur en veelzijdigheidsmodel. De zadels hebben zeer luxe afwerking en hebben fijne pasvorm. 

De zadels hebben net als de Wintec en de Bates zadels het welk bekende HART-systeem welke enkele grote voordelen heeft voor je paard.

Ik ben van mening dat een zadel in de basis voor 95% moet passen, dus dat de boomvorm klopt bij de rug van het paard op stand en beweging.  Soms mist een paard nog wat bespiering of is de bouw iets afwijkend waardoor er  toch een kleine aanpassing gemaakt moet worden. Dit kan met losse shims welke in de kussens kunnen worden geplaatst, hiermee kunnen we wat kleine aanpassingen doen om de pasvorm 100% te krijgen. De gele shims worden ook wel het EASY CHANGE® Riser Systeem genoemd. 

De boom welke gemaakt is een Elastiflex boom, welke ondanks dat het onder de noemer “boomzadel” zadel valt, wel de mogelijkheid geeft om beweging te kunnen volgen van ruiter en paard. Daarnaast heeft het Arena zadel unieke CAIR-systeem in de kussens, hierdoor kunnen de kussens kleine oneffenheden en beweging van het paard goed volgen en zich direct aanpassen.

Het Cair kussen systeem lijkt in de praktijk voor meerdere paarden een echte uitkomst te zijn. De druk wordt goed verdeeld, de kussens blijven zacht en de spieren krijgen de ruimte om zich te ontwikkelen. De kussens worden in hetzelfde gedeelte van het zadel geplaatst als de vulling van traditioneel wol gevuld kussen. De druk wordt over de gehele lengte verdeeld, wat druplekken voorkomt. Dit revolutionaire kussensysteem biedt tal van voordelen:

  • Cair® luchtkussens behouden hun vorm in tegenstelling tot traditionele vulling die met de tijd inzakt en zich onevenwichtig verdeelt.
  • Cair® luchtkussens hebben geen aanpassing of speciaal onderhoud nodig en vragen geen her opvulling.
  • Cair® luchtkussens passen zich steeds aan naar de vorm van het paard.
Prijs van de zadels nieuw ligt op €1295,00

Te passen demo zadels:

Arena veelzijdigheid
Arena Veelzijdigheidszadel HART € 1295,00
Arena Dressuur
Arena Dressuur HART € 1295,00
Arena Springzadel
Arena Springzadel HART € 1295,00